Waarom kiezen voor een bank?

  • Je salaris en de extralegale voordelen vormen een aantrekkelijk verloningspakket. Elke bank beslist individueel welke voordelen je geniet. Dit zijn de mogelijkheden: een levensverzekering, een hospitalisatieverzekering, een groepsverzekering, maaltijdscheques, laptop, GSM, representatiekosten…
  • Je krijgt soms ook een aantal sociale voordelen, eveneens verschillend per bank: een bedrijfsrestaurant, gratis sportfaciliteiten, antistressprogramma’s, internationale uitwisselingsprogramma’s, kinderactiviteiten tijdens de schoolvakanties of een crèche,…
  • De financiële sector wil je een gezonde werkomgeving bieden: een flexibel uurrooster, thuiswerk of tijdskrediet behoren bij veel banken tot de mogelijkheden. De bank wil je helpen om een fijne work-life balans uit te bouwen.
  • Je krijgt naast de 20 wettelijke vakantiedagen en 10 wettelijke feestdagen nog een aantal bijkomende vakantiedagen.
  • Je kan rekenen op voldoende opleiding en coaching.  Bovendien zijn er veel doorgroeimogelijkheden en wordt de interne jobmobiliteit gestimuleerd  Zo raak je niet snel uitgekeken op je werk!
  • De financiële sector is volop in verandering. Dit biedt opportuniteiten om je te bewijzen en je te ontwikkelen!
  • Je kiest voor een sector die ook iets betekent in de maatschappij.  In je dagelijkse leven wordt je voortdurend geconfronteerd met geld en financiën. Benieuwd wat een bank eigenlijk doet? Klik hier!

Uiteraard heeft ook de financiële sector zijn mindere kanten. Volgende SWOT-analyse plaatst de sterktes en opportuniteiten van de sector naast zijn zwaktes en bedreigingen:

Sterktes:
De sector biedt zijn personeel mogelijkheden om zich te ontwikkelen in een business in volle verandering, die een goede work/life-balans wenst te bieden.

Zwaktes:
Bankiers torsen sinds de crisis een negatief imago mee, en de economische conjunctuur geeft op dat vlak weinig perspectief. Banken hebben ook erg rigide structuren, wat niet altijd aantrekkelijk is voor mensen die in de sector willen komen werken.

Opportuniteiten:
Banken zoeken steeds nadrukkelijker hun ethische kant op, en benadrukken hun rol in de samenleving. Ze maken ook heel nadrukkelijk gebruik van de nieuwste technologieën in IT, mobile en social media.

Dreigingen:
De toevloed van regulering beperkt de vrijheid van de bankmedewerkers. Er is bovendien zware druk van de korte termijn, omdat de rendabiliteit onder druk staat. Dat creëert jobonzekerheid en vergroot de negatieve perceptie over banken. De toenemende concurrentie tussen banken en niet-banken die zich begeven op de traditionele bankenmarkt, kan bovendien de positie van de financiële sector op de vacaturemarkt ondermijnen.